Ggnl-kello ja -puhelin | Puhu rannekkeeseen ja kuuntele sormenpään kautta

Sgnl Strap kelloranneke – puhu puhelimeen sormenpään avulla

Haluaisitko puhua puhelimeen kuin toimintaleffan agentti konsanaan? Kohta sekin on mahdollista, mikäli Samsungista irtautuneen startupin Sgnl-idea saa tuulta siipiensä alle. Silloin kaduilla saatetaan nähdä ihan arkipäivään soveltuva uusi ilmiö, joka lienee tuttu kaikille agentti- ja jännärileffojen toimesta.

Korvan kaivaminen saa uuden merkityksen

Innomdle Labs on Samsungista irtautunut aloitteleva kickstarter-yritys, jonka tuote ohjaa käyttäjän laittamaan sormen korvaan. Yritys on nimittäin kehittänyt Sgnl-nimeä kantavan kellorannekkeen, joka toimii myös äänen vastaanottajana tai puhelimena. Laite ottaa ääntä vastaan iPhonesta tai Android-laitteesta langattoman bluetooth-yhteyden avulla. Sgnl-ranneke johtaa äänen käyttäjän käden kautta värähtelyinä sormenpäähän, jonka laitteen käyttäjä asettaa korvalleen.

Sgnl Strap -tekniikka toimii parhaiten puheen toistoon

Innomdle Labs on vakuuttanut, että Sgnl-teknologia ei vahingoita ihmiskehoa millään tavoin. Tekniikka mietityttää toki myös toimivuuden kannalta. Ensimmäisenä tulee mieleen, että saako puheesta hyvin selvää tekniikan avulla. Innomdlen testit osoittavat, että ihmisen puhe välittyisi sormen kautta lähes alkuperäisellä laadulla vastaanottajan korvaan. Kun taas musiikin toistamiseen tekniikka ei toistaiseksi ainakaan taivu ilmeisesti hyvin.

Tuote on jo tilattavissa

Sgnl-keksintö lähti todelliseen lentoon Kickstarter-joukkorahoituspalvelun puolella, jossa tavoitteena oli saada kasaan 50 000 dollaria mutta saldo on noussutkin jo 2 miljoonaan dollariin (tilanne toukokuussa 2017).

Ensimmäiset laitetoimitukset ovat kohta alkamassa ja ennakkotilauksia otetaan jo vastaan. Tutustu Sgnl-sivustoon, mikäli tuotteen tilaaminen kiinnostaa.

Sgnl kuulostaa tulevaisuudelta mutta on jo tätä päivää. Teknologia kehittyy vinhaa vauhtia. Niin nopeasti, että sen perässä on vaikea pysyä. Sitä varten Gadget.fi pyrkii tuomaan viimeisimmät uutiset ja villitykset teknologian saralta sinulle. Leijuvia lautoja odotellessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *